Juliemyrtille

Blog : Julie Myrtille dans Cuisine

Je suis une passionnée de cuisine et de pâtisseries qui prend sans arrêt des photos. Mon blog est né de mon obsession pour les desserts. C'est un blog culinaire et inspirationnel de pâtisseries fraîches & authentiques, riche en photos de hautes qualités, en recettes avec pas-à-pas. Depuis juillet 2015, j'ai le bonheur d'être officiellement diplômée en pâtisserie! :)

Valentine’s Celebration at Julie Myrtille booth

The weekend is over and I would like to share with you the exciting booth we set up to celebrate Valentine’s Day yesterday at the Farmers Market. ☺ Unfortunately, it was also the coldest day of the month. Naturally, the cold weather... Lire la suite ›

  • Rejoignez vous aussi la conversation sur Hellocoton !

Valentine’s Day Celebration by Julie Myrtille

Cœur d’Amour Dacquoise almond biscuit, champagne roseThis delicate delicacy is available at Julie Myrtille’s booth at the Farmers Market. Order at order@juliemyrtille.us St Honore d’Amour Biscuit sablé, French choux filled with... Lire la suite ›

  • Rejoignez vous aussi la conversation sur Hellocoton !

Julie Myrtille eBoutique now open!

Excited to share with you that Julie Myrtille Jam and pastries are now available to purchase online exclusively through our online E-Boutique.Visit Julie Myrtille Bakery eBoutique exclusively for America here : www.juliemyrtille.us The post Julie... Lire la suite ›

  • Rejoignez vous aussi la conversation sur Hellocoton !

Chef Julie Myrtille invited on FOX7

Yesterday we were invited at FOX7 studio yesterday to tape a segment, to show on TV a technique as a French pastry chef operating the SFC Farmer Market in Austin.In this post, I just wanted to share with you some lovely pictures of this amazing... Lire la suite ›

  • Rejoignez vous aussi la conversation sur Hellocoton !

Brioche Perdue

Ancien French tradition was to make “pain perdu”, which literally translates as ” lost bread”, as a way to recycle stale bread or “pain rassis”, to turn it into a delicious treat. Pain Perdu is a populat recipe in... Lire la suite ›

  • Rejoignez vous aussi la conversation sur Hellocoton !

Hommage à Paul Bocuse

Photo by Julie Myrtille, taken at the prestigious contest Bocuse d’Or 2017 Edition in Lyon, France.Paul Bocuse (1928 – 2018) born February 11, 1926 in Collonges-au-Mont-d’Or (Rhône) and died in the same town on January 20, 2018.... Lire la suite ›

  • Rejoignez vous aussi la conversation sur Hellocoton !

Julie Myrtille Gift cards now available

After many requests, we are happy to now be selling gift cards! Now you can give Julie Myrtille Bakery’s good to your friends and loved ones with a gift card from Julie Myrtille. Julie Myrtille Gift cards is a delicious way to celebrate any... Lire la suite ›

  • Rejoignez vous aussi la conversation sur Hellocoton !

Concours de la galette des Rois 2018 organisé par la fédération des   Boulangers/ Pâtissiers de l’Indre-et-Loire

On January 4, 2018 was held the contest of the best Galette des Rois organized by the Federation of Bakery Artisans Pastry Indre-et-Loire in the beautiful setting of the Royal Castle Amboise, France. Organized for eight years in the row, this... Lire la suite ›

  • Rejoignez vous aussi la conversation sur Hellocoton !

First celebration in Austin of Galette des Rois by Julie Myrtille

First celebration in Austin of Galette des Rois by Julie MyrtilleOrders for the French King’s Cake “Galettes des Rois” with traditional Frangipane filling are open until January 24th. Order yours before Thursday, January 11th, if... Lire la suite ›

  • Rejoignez vous aussi la conversation sur Hellocoton !

Happy new year 2018 from Julie Myrtille Bakery

╰☆╮★ Happy new year 2018 from Julie Myrtille Bakery! ★ ╰☆╮On the very first day of this 2018, we wanted to send you our best wishes for a year filled with love and happiness.Our only resolution this year is to bring to Austin the... Lire la suite ›

  • Rejoignez vous aussi la conversation sur Hellocoton !

Celebration of the French Galette des Rois in Austin by Julie Myrtille

GALETTE DES ROIS, A FRENCH TRADITION January month is the time of year when we are celebrating Galette des rois in France, the center of gatherings during the winter months when families gather around the table to find the little bean baked inside... Lire la suite ›

  • Rejoignez vous aussi la conversation sur Hellocoton !

Julie Myrtille’s Opening hours during the Holiday Season

 ✨ Julie Myrtille’s Opening hours during the Holidays ✨The most wonderful time of the year is here and we just wanted to let you know that we will be open on Saturday 23th from 9am to 1pm and closed Sunday 24th. We are fully open on the... Lire la suite ›

  • Rejoignez vous aussi la conversation sur Hellocoton !

Christmas 2017 Special order

3 Chocolates French Log / Bûche de Noel 3 Chocolats •*¨`*•✿•*¨`*•✿•*¨`*•✿•*¨`*• White chocolate mousse , Milk chocolate mousse and Dark chocolate mousse, Almond Joconde biscuit, brillantissime chocolate miror glaze, gold... Lire la suite ›

  • Rejoignez vous aussi la conversation sur Hellocoton !

Update from Julie Myrtille’s social media

I am pleased to announce that my Instagram and Twitter username have both been changed to : ✨Julie_myrtille✨ Thank you for ℱℴℓℓℴωing me on Instagram and Twitter ! ℒℴѵⅇ ❥ Julie Myrtille The post Update from Julie... Lire la suite ›

  • Rejoignez vous aussi la conversation sur Hellocoton !

Sharing our happy moments at the Farmers Market

We received many wonderful visits today at our booth at the Farmers Market. Thank you Laurenonfox7  for your awesome visit at Julie Myrtille’s booth this morning and and for sharing those beautiful pictures ! It was very nice having you here... Lire la suite ›

  • Rejoignez vous aussi la conversation sur Hellocoton !

Job Opportunity : Farmers Market Salesperson

{Part-time Job offer: Farmers Market Salesperson}Julie Myrtille bakery is looking for sale representative in Austin, a person with a humble personnality, diligent and energetic who enjoys being outside at the wonderful farmers market scene.This is a... Lire la suite ›

  • Rejoignez vous aussi la conversation sur Hellocoton !

New addition to Julie Myrtille’s tea collection : Jasmine Assam tea

Temperature starts dropping in Austin, it’s time for a cup of tea. On the mission to revive the French culture of fine tea and patisseries, I’m proud to announce that I’ve created a beautiful new tea for you : Jasmine Assam. A refreshing... Lire la suite ›

  • Rejoignez vous aussi la conversation sur Hellocoton !

CAP Pâtissier – Sujets 2017

Cela fait un moment que je n’ai pas eu le temps de poster sur le blog, mais comme vous le savez sûrement, l’activité de pâtisserie est très chronophage, et puis mon déménagement outre atlantique y est également pour... Lire la suite ›

  • Rejoignez vous aussi la conversation sur Hellocoton !

J’ai testé l’atelier Macaron Le Cordon Bleu Paris

Il y a quelques semaines, j’ai eu le plaisir de participer à un atelier au sein du Cordon Bleu Paris. J’ai testé pour vous l’atelier macarons et je vais vous livrer ici mes impressions personnelles. Le Cordon Bleu tout le monde en a... Lire la suite ›

  • Rejoignez vous aussi la conversation sur Hellocoton !

Résultats Concours Ma Belle Pâtisserie Maison 2e édition

Concours Ma Belle Pâtisserie Maison – 2e édition Merci à tous d’avoir participé à la 2e édition du concours Ma Belle Pâtisserie Maison. Et merci à nos partenaires KitchenAid France et les Editions de la Martinière pour cette... Lire la suite ›

  • Rejoignez vous aussi la conversation sur Hellocoton !